söndag 27 september 2009

Helgen baklänges

Har nästan alldeles nyss kommit hem kalas: världens finaste, klokaste, gulligaste och bästa unge fyllde 3 år. Eller, Alva fyllde ju i fredags, men kalaset var idag. Vi var totalt 17 pers i deras lilla hus, så det var trångt, men mysigt! Vi fick smörgåstårta och sedan gräddtårta till kaffet.
Alva var på toppenhumör hela dagen som vanligt, aldrig en sur min från henne! Hon fick förstås massor av presenter, bl.a. tågbanor med batteridrivna tåg som hon kan bygga ihop med den räls hon redan har. Jag gav henne en tröja som jag har tryckt själv, en bok och jackan som jag lät sy upp när jag var i Kina. Den var lite stor, men hon blev så söt i den!
Hon upphör aldrig att förvåna mig, hon säger så mycket roliga och kloka saker och hon har verkligen huvudet på skaft! Vi sjöng förstås för henne och hurrade och när vi trodde att vi var klara sa hon: Ni måste sjunga "och när hon har levat..." också!
Lite bortskämd är hon minsann, men är man så söt och gullig som hon så är det väl inte så konstigt..?

Igår var jag, Daniel och Caroline på Pablo Francisco som gästade Jönköping på hans Sverige-turné. Han var så bra! Men han gör lite för mycket ljud och upprepar mycket, men det han skämtar om är fantastiskt roligt! Killarna som öppnade åt honom, Sean Savoy, Ashley Fils-Aime och Flip Schmidt, var också väldigt roliga, nästan lika bra tycker jag nog. Det var roligt att skratta så att tårarna nästan sprutade, det är inte så ofta!

I fredags var jag och mamma i Göteborg för att gå på bokmässan. Det var riktigt roligt! Vi gick lite i affärer först, jag handlade lite på Monki (min favoritaffär i Gbg). Sedan gick vi till Mässan och kollade runt. Jag köpte lite smågrejer, nån pocket och lite tidningar, bl.a. Språktidningen som verkar vara väldigt bra och intressant. Den passar mig som är språkpolis på hobbynivå!

Så på det hela har det varit en väldigt bra helg, jag älskar när det händer saker! Jag måste ha nåt att se fram emot hela tiden annars blir jag lätt lite deppig och blir påmind om att jag måste göra nåt med mitt liv... :)

torsdag 24 september 2009

Den där inbjudan..

Fick ett mail från Peking häromdagen med den inbjudan (till ett säljevent som Chang & Biörck skulle vara med på) som mina bilder skulle användas till. Så roligt att få se det slutliga resultatet!
Såhär ser den ut:



tisdag 22 september 2009

Apropå...

... Facebook-beteende som jag rasade om häromdagen så skriver Aftonbladet idag om hur tjejer nu har blivit beroende av sociala nätverks-sajter. AB's Terri Herrera-Eriksson har skrivit en bra krönika om ämnet, klicka här!
Kanske skulle tipsa en viss kille, som för fjärde dagen i rad uppmanar folk att komma med förslag av låtar till hans Spotify-playlists, om den!

fredag 18 september 2009

Vett och etikett på Facebook...

Ibland kan man läsa i tidningar om hur man bör bete sig på sociala nätcommunities.
Man bör t.ex. inte referera till något man läst på FB när man träffar en annan person och man ska helst verkligen känna personer man blir vän med (oops...)

En annan grej att tänka på är att inte statusuppdatera minsta lilla grej du gör - för ingen bryr sig!
Jag har en kille i min vänlista som verkligen snart åker ut! Mina två närmsta vänner har redan tröttnat på alla hans uppdateringar om vad han åt till middag och att "han dricker morgonkaffet i en överdimensionerad kofta" och tagit bort honom.
Han har fått lite pikar av hans vänner har jag sett i hans kommentarer, men han verkar inte fatta... Så jobbigt! Jag blir sur och otroligt sugen på att skriva något i min egna status om vad jag tycker, men det är ju lite fegt. Jag tror jag tar bort honom istället.

Nu blir det lunch med lillebror!

torsdag 17 september 2009

Så här kan det gå...

...när man har alldeles för mycket tid på sina händer. (Så säger man nog inte, nu när jag tänker efter.)

onsdag 16 september 2009

Chang & Biörck

Jag tänkte visa två bilder som jag tog för Chang & Biörck när jag var i Kina. Dessa två ska användas till nån inbjudan av nåt slag berättade min kusin. Känns så himla kul!!








söndag 13 september 2009

Whatever!

Var ute igår, på Klubb Whatever på Lingon med Amanda. Det var riktigt kul! Vi var tidiga som vanligt... antar att London-vanan sitter djupt. Där gick man ju ut ganska tidigt eftersom pubarna stängde kl 23. Jag minns när jag jobbade på Pret och slutade 2 pm, sedan gick man direkt till puben, satt där till 19 eller så, åkte hem och hade hunnit bli nykter igen. Ibland gick man ut igen eller så blev det tv-kväll... En liten parantes bara...

Det blev fullt därinne ganska snart dock och jag träffade sysslingarna och kusin, trevligt!
Musiken var bra, människorna ganska snygga och ölen var god. Receptet på en lyckad kväll!
Tog sista bussen hem och var hemma kl. 01, men hade svårt att hålla mig vaken! Bussresan tar väl ca 7 minuter på natten, det är ju ingenting. Undrar hur man höll sig vaken förr, när man åkte nattbuss (som precis som jag var ganska full) i minst 30 minuter för att komma hem. Jag minns att en kompis sa till mig att det var så bra att åka buss hem på natten med mig för då kunde hon sova eftersom jag var alltid vaken och höll koll på var vi skulle av...

Läste en blogg innan om vad man skulle vilja fråga en kille man dejtade innan det blev allvar av det hela och ett svar löd: "Vill du fortsätta vara en egen person och vara det tillsammans med mig?". Det tyckte jag var bra, det är ju precis så man vill att det ska vara. Undrar om man får fråga det snart..?

torsdag 10 september 2009

Trött trött trött...

Denna vecka har varit lite halv-hektisk! Men det är kul när det händer lite. I vanliga fall går det mesta på halvfart...
I måndags jobbade jag och sen var det träning. I tisdags jobbade jag till kl. 17 och sedan var jag och Amanda på screentrycks-kvällskursen. Det var kul! Det är bara jag och Amanda som går den just nu. Och vi har tre instruktörer... Lite roligt (men också lite oroväckande) var att vi verkade ha gjort lite mer än dem... När vi läste i London testade vi båda på att trycka och vi fick ramar med vårt mönster färdig inprentat av läraren (hur allt det där går till vet jag inte, men det är UV-ljus inblandat, så det verkar lite komplicerat...) så det var bara att trycka på! Jag minns att jag hade James Deans fejja och tryckte på en T-shirt och en väska i cerise...
Så vi blev lite besvikna på att det inte var så avancerad nivå på det hela. Men det kan vara kul att skära ut schabloner också..! Jag har lite idéer förstås, jag får dem hela tiden - det finns så fina mönster överallt!
Idag jobbade jag 7-15.45, sedan hade jag mamma, Janne och Fredde över på middag. Jag som hade tänkt att ha storkok och frysa in och fixa... - de åt upp nästan allt! :) Men det är ju kul när de gillar det man bjuder på förstås..!

Imorgon börjar jag inte förrän kl. 11.30 - göttans!
Godnatt!
X

måndag 7 september 2009

Min bild i tidningen!

I lördags hade Friskis en annons i Jönköpings-Posten och de använde min bild! Och mitt namn var med! Yay!

Igår var jag, mamma, Amanda och Anna i Moheda/Alvesta för att gå på loppisar. Jag gjorde inga större fynd, men köpte lite roliga saker; en gammal likörflaska, en väska, en orange skål från Husqvarna (tror det är Sigvard Bernadotte som har designat den...) och en kakspritsare - här ska det bakas!
Jag har inte hunnit fota grejerna än, men det kommer..! Jag har jobbat idag pch sedan var det spinning på F&S.

Imorgon börjar min och Amandas kvällskurs i screenprint! Whoohoo!

lördag 5 september 2009

Drömmen om ett stationshus!

Jag har i några år funderat på hur trevligt det skulle vara att bo i ett gammalt stationshus. Jag och mamma sitter bland och kolla på nätet på vad som erbjuds. Det är ju så att Banverket och Jernhusen håller på att sälja av lite gamla stationer som inte längre används. Det är oftast så otroligt vackra hus! och ganska billiga. Med grym potential!
Tänk, man skulle kunna bo på övervåningen och ha café eller butik på bottenplan. Eller bara bo i hela huset! Ha kvar väntsalen och använda den som enorm hall eller matrum. Åh, vilka visioner!
Kolla denna länken för att se ett exempel... Detta ligger dock i Värmland (not so hot), och faktiskt är det så att de flesta stationshus som säljs ligger nånstans i närheten av tjotahejti, men det är väl sånt man får leva med...

Idag har jag inte gjort så mycket, bara storhandlat faktiskt. Men ska snart iväg på en filmbytar-grej de gör på Kulturhuset i samband med Filmfestivalen. Kul! Såg att de hade visat The September issue på festivalen och det hade jag missat totalt! Trist för jag vill verkligen se den!

Ska sedan hem och göra falafel, får väl se hur det går! :)