onsdag 14 oktober 2009

Jag + Andy Warhol = sant!

Igår vann jag två tavlor på auktion av (well, kanske inte AV, men nästan... ) Andy Warhol!
Jag blev jätteglad! Jag var på visningen med pappa och la in ett bud, eftersom vi inte kunde närvara, och idag när jag kollade slutprislistan hade jag vunnit dem!
Ibland lönar det sig att slänga in ett skambud... :)

söndag 11 oktober 2009

Bakdag

Idag har det varit sånt där typiskt söndags-väder - regnigt, blåsigt och kallt. Så jag bestämde mig för att baka!
Jag har letat ett tag efter en sockerkaksform men har inte lyckats hitta nån fin. Så igår när jag var hemma hos pappa visade det sig att han hade en, som jag mer än gärna fick ta med mig hem, tack tack!
Så jag började dagen med att baka Tigerkaka, vilken klassiker! Och sedan var det dags för att prova min Cookie Press som jag köpte när vi var på Östregårds loppis i Moheda.
Detta hade jag sett fram emot! Jag har t.o.m kollat på en instruktionsvideo på Youtube för hur man ska göra. Tanten på filmen fick det att verka väldigt lätt och hon fick till så fina kakor, det verkade inte vara så svårt! Oj, så fel man kan ha... Resultatet blev ett gäng missbildade kakor, som knappt förtjänar titeln 'sekunda'. Men de var väldigt goda!
Pappa kom förbi och fikade sedan åkte jag till mamma och bjöd dem. De gick ner där också.

Igår kväll på väg hem från pappa stannade jag hos min bror och hälsade på familjen. Alva är så söt, vi lekte med hennes nya doktorsväska - hon är så glad att hon har fått en spruta att leka med nu istället för en banan i plast..!
Det första hon sa till mig igår var: "Du är min Hanna". Sötis!


tisdag 6 oktober 2009

Min fina soffa!

Tänkte visa alla mina läsare (hej Mia!) några bilder på min soffa!
Det är en hel soffgrupp, 3+1+1, som jag köpte på en auktion i Hjo för 2 år sedan. Jag visste inget om den när jag köpte den, jag bara fastnade för den - jag hade inte sett något liknande innan. Faktiskt har jag inte sett något liknande sedan dess heller. Jag har sökt som en idiot men kan inte finna svar. Det kan lätt bli som en obsession att hitta fakta om nåt man har köpt!
Jag har inte sett soffan nånstans på nätet, det enda jag har hittat är en fåtölj som hade sålts på auktion. Jag frågade på Antikprat och det var väl där jag fick det konfirmerat att det är en Trensum, designad av Johannes Andersen. Min pappa hittade också lite fakta på furnitureindex.dk. Benställningen är likadan som på Andersens Capri som han designade för Trensum. Det som kanske skulle tala emot är att andra Trensum möbler som jag har läst om är märkta och det är ju inte denna alltså.
Läste mig också till att Trensum möbler användes mest i officiella sammanhang, därav avsaknaden av annonser och liknande i tidningar från den tiden.
Soffan är så fin! Tyvärr är den dock i ganska dåligt skick, stoppningen har liksom dött i dynorna. Har inte själv kollat upp hur mycket det skulle kosta att klä om, men har sett siffror på runt 10 - 12000:-.
Soffgruppen har stått i pappas garage sedan jag köpte den och den blir nog kvar där ett tag till...


Imorgon ska jag lägga ut bilder på den soffa som jag använder här hemma som jag har fått veta mer om idag!

Ikväll är det sista screentryckskursen. Om allt går enligt planerna ska vi snart kunna börja trycka i vår studio som vi har kommit över!

fredag 2 oktober 2009

Möt min dröm-man!

Japp, jag har äntligen hittat honom. Det var inte så svårt. Jag tittade bara i en Allt i Hemmet från 1956 och där var han! Vilken snygging!
Undrar var man hittar liknande år 2009?

Fynd och måleri!

Jag var ju först på IKEA igår för att kolla på skrivbord, men jag hittade inget jag var nöjd med. Den där högblanka skivan hittade jag inte, jag antar att de har slutat med den. Men så kollade jag på andra skivor och de har en svart/brun som skulle kunna funka, men så är det så den lilla detaljen som kallas 'ben'. IKEA har verkligen inga snygga ben att använda - ganska illa faktiskt för att vara ett möbelvaruhus av deras storlek.
Så jakten på ett skrivbord går vidare!

Senare på dagen åkte jag och Amanda till Habo för att visitera Habo Second Hand - mitt absoluta favorit fyndställe! Vi hittade ett fantastiskt fint soffbord i teak. Designen är väldigt speciell och det syns på långa vägar att det inte är nån skit. Vi stod där en stund och dividerade, båda ville nämligen ha det även om jag tyckte att 400:- var lite för mycket för min stackars ekonomi att ta just nu. Så vi kom på det ultimata - vi köper det tillsammans! Vi fick åka hem till min bror och låna hans Volvo för att kunna ta med det hem till Jönköping. Jag ska ta en bild på det snart, just nu bor det hos Amanda.
Jag hittade även en stol som jag köpte till mig - en väldigt fin stol som visade sig heta Eva och kom från Hagafors Stolfabrik. Det är faktiskt lite roligt vad som hände sedan... När jag kom hem tänkte jag att jag skulle kolla igenom mina Allt i Hemmet som jag har från slutet av 50-talet. Så jag tog en i högen, gick och la mig och började bläddra. Sedan började jag se i kors och somnade nästan som jag alltid gör när jag ska läsa i sängen. Men jag tänkte: Nej, jag bläddrar några sidor till, sen sover jag.
Så vände jag blad - och där var de! (Bilden underst) De visades i samband med en artikel om "Vi sitter i köket" som verkade var ett nytt fenomen då. Lite kul!
Stolen nedan är min, den under i s/v är från en Allt i Hemmet (april 1957), från en stor Bra Bohag annons.




Idag var det fint väder så jag passade på att måla pinnstolen som jag skrev om igår. Det blev ganska bra! Men nu har jag några stackars insekters liv på mitt samvete, de trodde ju att min stol var en stor gul blomma! Puckon. Så jag fick stå och pilla bort vingar och små djur som hade fastnat i färgen. Imorgon får jag bättra på färgen på några ställen, men det gör jag nog inomhus! :)

X








torsdag 1 oktober 2009

Dagens gåta!

Vem går upp kl. 05.50 på en ledig dag för att gå till F&S för att spinna? Svar: jag!
Och nu känner jag mig halvdöd.

Idag ska jag åka till IKEA och kolla på skrivbord eller bordsskivor. Jag såg en väldigt snygg svart högblank skiva som de hade byggt ett skrivbord av i senaste Elle Interiör.
Jag ska måla om en av mina pinnstolar också. I gult. Tanken är att måla om alla mina stolar i olika färger efter hand; rött, blått, grönt och så gult. Finfint!

X