måndag 27 juli 2009

Helgen som var...

...var trevlig!
Jag och Amanda var på secondhand runda i lördags. Vi var på Erikshjälpen x 2, och jag hittade en trevlig fåtölj för 75:-. Gjord av sadelgjord och väldigt skön att sitta i. Tyvärr har den en fläck som är lite störig, men det har jag löst enkelt genom att slänga över en pläd! Fåtöljen kommer väl till pass nu när jag har börjat med min nya hobby, korsstygn. Måste komma ihåg att köpa Bridge-blandning för att uppfylla pensionärs-varning kriterierna.


Jag och pappa var i Falköping i torsdags, och plockade en massa svamp på hemvägen. Jag fick hem lite över två liter tror jag och på dessa kantareller gjorde jag paj! Den blev väldigt god! Jag bjöd in Anna som satt ensam hemma också och vi kollade på filmen Two Lovers som verkligen sög. Efter filmen (ja, vi var ju tvungna att se hur den slutade..!) kollade vi på Bo Selecta på DVD och mindes roliga stunder i London. "When I say Bo, say Selecta!" Och skrattade åt "Cribs" -inslaget med Michael Jackson. Så fantastiskt bra! "This be my pool, where I do the loving with the women and a little bit of swimming. Breast stroking - that's what I'm talking about!"


Idag var jag med pappa hos farmor och farfar och drack kaffe - gott! Och nu på eftermiddagen har jag försökt fixa till mammas hemsida som hon har för sitt företag och det varit utan några större framgångar. Den gör ju inte som jag vill! Jag skulle ändra om färgerna och då försvinner bilderna! WTF?! Gör ett nytt försök imorgon - nu ska jag hem och käka.

söndag 19 juli 2009

Bullbak

Idag har det regnat igen (no, shit?!). Vilken jäkla svensk sommar...
Så det har varit en perfekt bullbakar-dag. Jag gick hem till mamma och lånade hennes assistent, blir ju mycket enklare så. Det blev ca 50 bullar, det finns väl 40 kvar nu. Jag blev helt förvånad och nästan chockad över hur fina de blev! Och goda förstås!

Fika, någon?

torsdag 16 juli 2009

Beijing i bilder

Kom på att jag inte har visat några bilder från min Kina-resa, så här kommer några...










Att säga hejdå bl.a...

Idag åkte mamma, Janne och lillebror till Italien. De ska åka nattfärja till Rostock och sedan ner genom Tyskland och Österrike och in i Italien. De ska vara borta i över två veckor, efter Italien åker de vidare till St Aygulf i Frankrike där min moster och kusiner har hus. Lite trist att inte hänga med, lite sol och bad hade varit nice.
Det var lite jobbigt att säga hejdå, jag kan inte verkligen inte det utan att börja gråta. När de åkte satt jag i min bil och lipade i 5 minuter innan jag åkte hem till mig. Jag har ju lite problem med mitt katastrof-tänkande, det är det som är roten till allt. Jag kan ofta tänka när jag säger hejdå till någon att det kanske är sista gången jag ser dem i livet. Jag har så länge jag kan minnas varit rädd att nånting ska hända min familj.
Allt detta har förstås blivit värre efter februari i år när en kusin väldigt tragiskt gick bort i en bilolycka. Det var så hemskt, livet kändes väldigt orättvist. Då fick man se döden nära och hur den påverkade en hel familj och släkt. Första gången vi åkte hem till hennes familj efter olyckan, 2 dagar efter det hade hänt, kunde man nästan skära i atmosfären i huset med kniv. Döden var så påtaglig. Det var så svart, tjockt och fruktansvärt sorgligt. Det är inget man vill vara med om igen och inget man önskar någon.
Därför kan jag bli så arg på folk som har en nonchalant inställning till livet. Som bara tänker på sig själva och tar livet för givet: att det finns tid att umgås med sina nära och kära i framtiden (eller nån annan gång). Men livet är så skört, man vet aldrig när det tar slut.

Det var värst vad djupt det blev. I blame the Folkcider, it's the shit!
Ska kolla på film nu, det blir Stromboli med Ingrid Bergman, som vissa säger att jag är lik! Haha.

Hemma... I väntan på vadå?

Nu har jag varit hemma från Kina i 16 dagar. Och inte ett skit har hänt. När jag kom till Peking var det en rejäl omställning att gå från att inte ha gjort så jättemycket den senaste tiden till att göra saker hela tiden, i.e. sitta på kontor och tänka och fundera, gå runt på gatorna, fota, träffa massor av trevliga och ambitiösa människor och kolla shopping. Jag var helt slut de första dagarna! Och nu är jag hemma igen och känner mig otroligt rastlös. Allt går verkligen på halvfart i det här landet.
Peking kändes så fräscht och nytt. Det är en slags ny kulturrevolution going on. Det finns massor av nya spännande affärer och det finns vintageaffärer! En av dem är Mega Mega Vintage på Gulou Dong Dajie som ser ut precis som Beyond Retro i London. Ganska kul, provhytten är en gammal röd telefonbox.
Jag började lyssna på kinesisk rock när jag var där, bl.a. Carsick Cars (som vi var på gig med!) och PK14. De sjunger nästan bara på kinesiska, men är det verkligen nödvändigt att förstå vad någon sjunger om musiken är bra?

En sak har ju hänt förresten; jag var på anställningsintervju i Malmö i måndags. Detta jobb bara dök upp out of nowhere, vilket var kul. Jag hade ägnat de senaste veckorna till att spy galla över Arbetsförmedlingen och hur lite de har hjälp mig sen jag kom hem till Sverige, och sen ringer de helt plötsligt och säger att de kanske har ett jobb till mig (eller jobb och jobb, det är en månads praktik till att börja med, men det känns spännande!). Detta betyder dock inte att min inställning till AF och deras myndighets-utövande har ändrats nämnvärt, det var mest en nice surprise.
När jag var i Kina fick jag tillbaka lite av det självförtroende jag hade när jag flyttade hem till Sverige från London för 2 år sedan. Då trodde jag att det skulle bli lätt att få jobb, att folk och arbetsgivare skulle uppskatta mig och min utbildning, men icke. Man blir istället ifrågasatt och tillsagd att man får vara beredd på "att göra några hundår". Helt sjukt vad svenskar kan vara negativa och jante. Tack vare detta bemötande har man sakta tryckts ner i skorna och tappat självkänslan. Men anyway, när jag kom hem från Kina hade jag fått ny inspiration och kände mig super-kreativ! Hade fler olika idéer om vad man kunde göra där, producera och sälja. Allt skrevs ned, men sen har jag inte kommit så långt... Men ska försöka göra lite prototyper och skisser snart.
Puss


Carsick Cars.